Водещи новини

Подновяват делото за далаверата по програма САПАРД

Подновява се делото за източване на 7 и половина милиона евро от европрограмата САПАРД, обяви в Мюнхен, Германия, главният прокурор на България Сотир Цацаров. 

Това пише news.bg, позовавайки се на БНТ. На 21 септември миналата година Апелативният съд оправда Людмил Стойков, Марио Николов, Мариана Николова, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Иван Иванов, обвинени за пране на пари по програма САПАРД.News.bgприпомня, че „първоинстанционният Софийски градски съд осъди Марио Николов на 10 г. затвор и оправда Людмил Стойков. Те са подсъдими за пране на над 12, 8 млн. лева от предприсъединителната програма. По първото дело срещу Николов и групата му – за източване на пари чрез САПАРД, делото също е задънено, след като апелативните съдии го върнаха на прокуратурата заради допуснати грешки.Според обвинението групата е образувана от Людмил Стойков, а е ръководена от Марио Николов и е действала в градовете София, Шумен, Карнобат, Перник, Бургас и Ямбол в периода март 2003 г. – декември 2006 г.“ През 2007 г. български национален ежедневник оповести на стр.1 и фирмите, замесени в далаверата. Сред тях фигурираше и добре позната на панагюрци, но шумотевицата бързо утихна. В Германия съучастниците в измамата по предприсъединителната програма САПАРД още преди години бяха осъдени. Българската правораздавателна система обаче първоначално  даде големи присъди на по-нисша инстанция, но след това висшата инстанция ги оправда. Необжалването на оправдателните присъди на обвиняемите предизвика скандал.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.