Водещи новини

Общински кметове представят проекти пред губернатора утре

Утре, 17 януари, областният управител Иван Йорданов организира работна среща с кметовете на общини от област Пазарджик, съобщиха от пресслужбата на губернатора.

Целта е обсъждане и приемане на конкретните проектни предложения от страна на общините по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. По нея са предвидени 500 милиона лева, от които очакванията на финансовия министър Петър Чобанов са централната администрация да представи проекти за 150 милиона лева, а останалите 350 милиона лева да са за местните власти.
Принципната предварителна договореност при обсъждането на Програмата са проектите да не надхвърлят 15 милиона лева. Допустимите проекти ще са от сферата на ВиК, управление на отпадъците, транспортната инфраструктура, социална и културна инфраструктура и други сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие. Областният управител ще представи списъка с идеи на градоначалниците от Пазарджишко във финансовото министерство до 24 януари.

Вижте още

Общински съвет – Панагюрище ще заседава на 25 април с дневен ред от над 10 точки

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище ще се УТРЕ, 25 април, (четвъртък) от 14:00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.