петък , 19 април 2024

И тази година ще има Световно по фойерверки

Тазгодишното издание на международното първенство по фойерверки ще е на 16, 17 и 18 май, става ясно от публикувания на сайта на Общината Културен календар за 2014 година.

Другите международни прояви – младежкият танцов фестивал „Пъстър свят” и конкурсът за млади оперни изпълнители „Елена Николай” ще са съответно на 5, 6 и 7 септември и 29, 30 и 31 октомври.
През 2014 година ще се състои и Десетото издание на националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” (12 и 13 април). На 1 май ще бъдат отбелязани 138 години от избухването на Априлското въстание, а на 2 май ще е всенародното поклонение – събор на местността Оборище. Сред събитията с регионален характер са Рогач-ите на с.Оборище през февруари и с.Бъта в началото на март, мартенския „Джумал” на с.Попинци, „Тодоровден по нашенски” на с. Баня, „Традициите на с.Елшица са живи” отново през март. Немалко са планираните изяви и на самодейците от панагюрското читалище „Виделина” като концерти и изложби. През май е предвидена и Седмица на библиотеката, през юни отново ще има Юнска седмица на изкуствата, а с. Поибрене ще отбележи празника си.
Целият Културен календар на Общината за 2014 година в снимки и събития е в 28 страници и е презентиран с приятна музика тук –  http://www.panagyurishte.org//images/2014/index.html#/0.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.