събота , 20 април 2024
Водещи новини

Тийнейджъри се образоват здравно и полово

Шумна бе реакцията на над 40 осмокласници от СОУ „Нешо Бончев” днес на въпроса знаят ли кога е добре да започнат да водят полов живот. Питането бе на педагогическия съветник Илияна Александрова, която заедно с учениците бе домакин на социалните работници Ани Нешева и Радослава Златанова от Центъра за обществена подкрепа „Зора”.

Нешева представи пред тийнейджърите презентацията „Здравна и полова култура”.
Осмокласници научиха за различните видове болести, предавани по полов път, и получиха специални брошури за тях. Представена бе интересна статистика – всеки ден в света се извършват 100 милиона полови акта, има 910 хиляди зачевания, половината от които са нежелани, и девет месеца по-късно се раждат 400 000 бебета. Обяснено бе, че всяка седмица в България един човек се разболява от СПИН, но бяха посочени и случаите, в които няма заразяване – прегръдка, ръкостискане.Тревожен бе представеният факт, че България е „шампион” по аборти сред тийнейджърите.
Презентациите са част от работата на специалистите от „Зора” с училищата в Панагюрище, с които имат споразумения за съвместна работа. Днешната среща бе по заявка на класен ръководител.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.