понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Екокомисията твърдо зад ограничението на животните по улиците

Екокомисията на Общински съвет Панагюрище разгледа на снощното си заседание предложение за актуализация на Наредбата за условията и реда за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на община Панагюрище.

Основанието за предложената актуализация от Общинска администрация е изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинска дейност, в който е вменено изричното задължение на кметовете и кметските наместници да определят маршрута за движение на животните от сборните стада по улиците на населените места.
Съветниците коментираха, че не виждат противоречие между закона и общинската наредба и според тях актуализацията не е необходима. Председателят на комисията Пенка Пиперкова припомни, че има становище от националния омбудсман Константин Пенчев и адвокатско становище, които са установили, че местният нормативен документ е изряден. Според местните народни избраници в чл.8 на наредбата изчерпва казуса – „Разрешава се временен разрешителен режим за определен период от време по определени маршрути със Заповед на Кмета на общината.
Кметът на общината Никола Белишки, който присъстваше на заседанието, уточни че все още няма заявено желание за отглеждане на животни извън града от повече собственици.
Сред обсъжданията бе и констатацията, че видимо наредбата се спазва, тук-там с малки изключения.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.