понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

И Община Панагюрище с проект към ОСПОЗ

Община Панагюрище е една от осемте местни власти в област Пазарджик, в която ще се реализира проект по националната програма „От социални помощи към заетост”.

На провело се тази седмица заседание на комисията по заетост към Областния съвет за развитие е станало ясно, че в Пазарджишко проектите по програмата за 2014 година са 21. Другите общини с разработени дейности са Велинград, Лесичово, Ракитово, Стрелча, Батак, Брацигово и Белово. Десет от проектите са на училища, детски градини, читалища и музеи, едно болнично заведение, една фирма и едно държавно предприятие, уточняват от Областната администрация.
В рамките на програмата, за срок от 11 месеца, в област Пазарджик ще бъдат наети на работа около 100 безработни лица, които са обект на социално подпомагане. Ще бъдат отпуснати финансови средства в размер на 228 663 лв. Лицата ще получават минимална работна заплата при пълен работен ден.
През август от Общинска администрация съобщиха, че за настоящата година има одобрени над 50 работни места за аварийни дейности при зимни условия по ОСПОЗ. Възможността бе за работа при 4-часов работен ден до края на настоящата година, с възможност за удължаване на срока до 31 март 2014 година.
От 2004 година програмата се реализира всяка година, като в цялата страна най-често общините или други държавни структури осигуряват заетост на хиляди хора, обикновено с ниска квалификация.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.