17 фирми дължат 230 000 лева на общината

Просрочени задължения с над 5000 /пет хиляди/ лева към общинската хазна имат 17 фирми, като общата сума на тяхната задлъжнялост е 230 000 лева. Това оповести отново председателят на Общинския съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева на редовната си пресконференция на 29 ноември.

Същите данни първият сред равни изнесе и на редовното заседание на ситипарламента на 28 ноември.
Пред панагюрските медии Веселина Зумпалова-Ралчева даде пример с действащи на територията на общината фирми, които дължат между 20 и 34 000 лева на общинската хазна, като една от фирмите развива дейност за милиони. Има вече общини, които са пристъпили към публично огласяване на големите длъжници, каза председателят на Общинския съвет и се зарече жителите на община Панагюрище също да разберат имената на тези, които са натрупали с над 5000 лева дълг, ако това е разрешено от закона. За целта Веселина Зумпалова-Ралчева е поискала юридическото становище по казуса. Тя за пореден път изрази мнение, че Общинска администрация трябва да намери механизъм, чрез който събираемостта на таксата за смет да се увеличи, и даде пример за добра практика в тази посока с „ВиК-П” ЕООД след избора на инж.Марин Вулев за управител.
Явно само изпращането на писма от Общината до длъжниците с подканяне за плащане на дължимото не действа, заключи председателят на Общинския съвет.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.