Водещи новини

Шампионски турнир по самбо

Шест от общо десетте шампиони на националния турнир за деца, юноши и девойки по самбо „Панагюрище” са от спортен клуб „Бойни спортове”.

Спортната надпревара се проведе вчера и има амбицията да възроди международния турнир по самбо „Орчо Войвода” за мъже и жени. Сред десетте отбори, дошли в Панагюрище, бяха и най-добрите шест в страната – ЦСКА „Илинден”, „Бойни спортове”, „Кодокан” Пазарджик, „Локомотив” София. Шампионите също бяха десет и с изключение на Василй Найденов в категория до 34кг, всички останали са и републикански шампиони. Самият Найденов спечели финала срещу тазгодишният златен медалист Николай Господинов. Първите места за панагюрци бяха за Николай Йовчев до 30кг, Никола Петкански до 41 кг, Тодор Каловски до 52кг, Йоана Пишмишова до 52кг и Иван Хърков до 65кг. Хърков губеше финала с 4:0, но успя да се мобилизира и спечели последната среща с чиста победа.
Останалите първи места бяха за Иван Койчев до 27кг от „Илинден”, Димитър Стоев до 42кг от Пазарджик, Олег Мирев в категория плюс 70кг от ЦСКА и Радомир Дишков до 81кг от ЦСКА. Дишков е възпитаник на панагюрската школа по самбо и е от с. Поибрене.
Турнирът премина емоционално, под ръководството на главния съдия и световен шампион сред ветераните Георги Шишков, а наградите раздаде зам.-кметът Георги Павлов. Сред присъстващите в спортната зала „Орчо Войвода” бяха и първия треньор по самбо в Панагюрище и пръв европейски шампион на страната ни Иван Докторов, републиканските шампиони Георги Шуманов и Добрин Дачкинов, световният шампион при ветераните Кръстьо Нешев, президентът на „Бойни спортове” и бивш състезател Димитър Зяпков. Проявата се осъществи с подкрепата на Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове в общината.
Информацията е предоставена от СК „Бойни спортове”

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.