четвъртък , 25 април 2024

Младите червенокръстци отбелязват 1 декември

Десетина тийнейджъри от младежката панагюрска организация на Българския червен кръст днес по обяд раздаваха презервативи и брошури „Какво знаем и какво не знаем за СПИН”.

Инициативата им е традиционна и е свързана с утрешния Световен ден за борба със СПИН. Най-младите червенокръстци в общината обясниха, че в неделя, 1 декември, вечерта, около 17 часа ще запалят свещички и ще подредят червената панделка – символ на борбата със синдрома на придобитата имунна недостатъчност. От БЧК организират редица прояви, свързани с деня, като анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в мобилен кабинет, информационни антиСПИН акции във висши училища.
Световната здравна организация обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН през 1988 година. През последните години този ден се утвърждава като един от най-успешните възпоменателни дни в световната история. Понастоящем се отбелязва в над повече от 190 държави по света.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.