Водещи новини

Оряшкова със сребро от Световното по самбо

Мария Оряшкова вчера спечели сребърен медал от Световното първенство по спортно и бойно самбо, което се провежда в Санкт Петербург.

От sportal.bg съобщават, че равносметката за България от световното първенство в Санкт Петербург до момента е 8 отличия – 1 златен медал, спечелен от Марко Косев в бойното самбо вчера, 3 сребърни и 4 бронзови отличия.
Оряшкова, която е трикратна световна шампионка, загубила на финала в категория до 80кг от украинката Марина Прищчепа. Българката получила медала си от министъра на спорта на България Мариана Георгиева, която дни преди заминаването си за Русия, обяви че ще уважи форума и заради 75-годишнината от създаването на самбото.
В началото на тази година, по време на церемонията „Звезден клас” Мария сподели, че когато приключи със състезателната си кариера би била щастлива да се завърне в Панагюрище, където бяха първите й големи успехи като част от родния клуб „Бойни спортове”.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.