четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Представители на САЩ питат за образованието и безработицата

Първия секретар по икономическите въпроси на Посолството на Съединените американски щати в Република България г-жа Робин Брукс е приело вчера на работна среща ръководството на община Панагюрище.

Тя е била придружена от още трима човека от икономическия отдел, съобщиха от Община Панагюрище.
В разговора кметът на общината Никола Белишки е представил града и региона, като е обърнал внимание на големите инфраструктурни проекти в Панагюрище и на обектите, които се реализират по линия на публично- частното партньорство. Градоначалникът е запознал гостите с икономическия потенциал на общината, образованието, социалната дейност, здравеопазването, стимулирането на спорта и младежките дейности.
Основните въпроси от страна на г-жа Робин Брукс са били за образованието, нивото на безработица, отношението на бизнеса към младите хора при старта им в кариерата. От прессъобщението на Община Панагюрище не става ясно какъв е поводът за посещението и по каква линия е осъществено то.
Преди години в Панагюрище са идвали и посланици на САЩ в България. Първата визита бе през 2002 година и поводът бе клетвата на американските доброволци от Корпуса на мира, които учиха български в Панагюрище през лятото.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.