Водещи новини

Наши студенти ще са асистенти в Германския Бундестаг

За първи път в началото на 2014 г. трима германски студенти ще имат възможност да работят на стаж в Българския Парламент. Това съобщиха от пресслужбата на Посолството на Федерална Република Германия в София.

Информацията е потвърдена на 16 октомври от председателя на Българския Парламент Михаил Миков на среща с парламентарна делегация от Федералната Република Германия под ръководството на депутата от германския Бундестаг Волфганг Бьорнзен.
Повод за срещата е бил 18-ият подбор на кандидати за стипендиантската програма IPS в България. От големия брой кандидатури петима кандидати са спечелили стипендията и през февруари 2014 г. ще заминат за Берлин. За 5 месеца те ще бъдат асистенти на депутати отГерманския Бундестаг.
Досега общо 95 българи са получили IPS-стипендия. Депутатът Волфганг Бьорнзен е похвалил българските стипендианти за тяхната квалификация и компетентност. В рамките на разговора на председателя на парламента Михаил Миков и германската делегация, Миков спонтанно се е съгласил да поеме патронажа на българската част на международната парламентарна стипендия.
В присъствието на геpманския посланик Hегово Превъзходителство Матиас Хьопфнер председателят на Българския парламент Михаил Миков е оценил високо програмите за обмен на млади хора между България и Германия, считайки ги за важен мост на разбирателство между двете държави.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.