Водещи новини

Най-многобройна петиция е против връщането на дима на закрито

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата, заяви зам.-председателят на групата на левицата Спас Панчев, цитиран от БТА. По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети.

В същото време стана ясно, че от БСП са изпратили погрешка „опорни точки” вместо само на собствените си политически представители и на журналисти. Част от тях са: „Идеята е в големите заведения да може да се пуши в обособените помещения с вентилация. В офисите и работните места обаче, забраната е добре да остане. ГЕРБ принудиха собствениците на заведения да инвестират във вентилация милиони, след което тотално забраниха пушенето; В Белгия пушенето е забранено и във всички барове, нощни клубове и заведения, но има специално обособени помещения за пушене, в които не се сервира нито храна, нито питиета. Подобни помещения има и в Естония, Финландия, Люксембург, Холандия, Словения, Швеция, Полша. В Португалия и Румъния в заведенията има зали за пушачи и за непушачи или самите кръчми са разделени според това дали там се пали или не. В Англия и Испания пък има стаи за пушачи в хотелите.” С още няколко подобни „точки” червените депутати трябва да защитават връщането на пушенето на закрито.
В същото време до преди броени минути 69 252 души се бяха подписали в петицията „Не на връщането на цигарения дим в заведенията”, обявена на peticiq.com. Броят на хората, решили да я подкрепят непрекъснато расте. Въпросната петиция е три пъти повече подкрепяна, от втората по рейтинг за сваляне имунитета на Волен Сидеров.
Позициите „за” и „против” отпадането на забраната имат своите солидни доводи. Безспорно, практиката в различните европейски държави е различна, но едва ли има друга държава, която първо я въвежда, а после я снема.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.