Водещи новини

Чакат „цялостна визия за развитие” на пазарите от бъдещия шеф на общинската фирма

Предишното решение не беше перфектно и  затова се налага да се прави ново гласуване и обявяване на процедура за подбор на управител на „Пазари и паркинги” ЕООД, признаха общинските съветници на редовното си заседание вчера – 26 септември. Индиректно съветниците признаха още, че нямат визия за развитието на общинския пазар

и очакват такава да им предложат бъдещите кандидат-управители. В момента шеф на общинското дружество е Николай Деянов. Въпреки че фирмата е на печалба и, съгласно общинската наредба за управление на общинските търговски дружества, местните народни избраници могат да подновят с още един мандат договора за управление на Деянов, те решиха да обявят конкурс.
Изискванията към кандидатите и необходимите документи по микрофона вчера в сесийната зала прочете председателят на комисията по Бюджет и икономика на общината Илия Анчев. Изискваната образователна степен е бакалавър, а сред критериите за оценка най-сериозен принос ще има бизнеспрограмата на кандидатите, от които се очаква „цялостна визия за развитие на общинските пазари”. Съществен елемент от критериите за оценка ще са инвестициите и публичният интерес, „преценени по степен на реална приложимост”. Управленският опит ще носи 10% при крайната оценка на кандидатите. Бъдещият управител на „Пазари и паркинги” ЕООД ще е със заплата от 2.5 минимални работни заплати за страната и ще трябва да внесе в общинската каса двумесечно възнаграждение като гаранция.
Комисията за избор ще бъде назначена от кмета на общината. В 3-дневен срок от провеждането на публичния подбор изборната комисия трябва да представи на общинските съветници отчет за свършеното.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.