понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Кметът заплаши опонент с прокуратурата

„Ако след дебатите Станимир Велчев не ми се извини, ще подам жалба в прокуратурата. Повече няма да Ви търпя”. Това заяви вчера на микрофона кметът на община Панагюрище Никола Белишки по време на редовното заседание на Общинския съвет.

Поводът за заканата бе дебатът около предложението за нова цена на водата за жителите на общината от 1 октомври и обвинението на общинския съветник от БСП Станимир Велчев за пропуснати ползи за „ВиК-П” ЕООД в размер на 70 000 лева поради забавено решение за увеличение. От място Станимир Велчев реагира остро, а кметът Белишки го реплекира с думите: „Г-н Велчев, не ме прекъсвайте, зле сте с математиката!” Градоначалникът припомни, че на една от комисиите на Общиннския съвет е  коментирано „що е то себестойност и що е то цена”. Белишки посъветва политическия си опонент, когато обясняват някои неща, да си ги изясняват първо на тях. „Общинският съвет има право да потвърди тази цена на ДКЕВР.
Защо пропускате факта, че на 18 февруари е излязло решението на ДКЕВР, а на 26 февруари е входирано в Общинския съвет. Февруари беше гласуван бюджетът на община Панагюрище и има списък с капиталовите разходи… След ремонта на 3-хилядния резервоар ние успяваме да балансираме водоподаването”, защити се кметът.
„Г-н кмете, аз няма да Ви се извиня. По-скоро Вие трябва да ми се извините. Г-н кмете, Вие притежавате чудесната способност да стоите отстрани и да дърпате конците. Вие нямате нито едно предложение. Вие използватге г-н Вулев като маша. Вие много удобничко стоите отзад, за да не поемете никакви упреци за себе си. Каквото и да говорите, г-н Белишки, 70 000 лева са загубите на това дружество от това, че новата цена не влезе от 1 март. Все пак съм човек с висше образование и все пак имам понятие. Себестойността на водата е 1.63 лв. и добрият стопанин Никола Белишки чака една година. Няколко пъти Ви е казвано и вие се правите на 3 и половина…”, опонира Станимир Велчев. Градоначалникът не премълча, а отвърна:Г-н Велчев, старите хора казват – едно е да си учен, друго е да си умен… 1.63 лв. е струвала водата от Марица, а не себестойността. Така че пак си вадите от контекста неща, които ви изнасят.
Аз си държа на моето и пак Ви казвам, че ще подам жалба в прокуратурата…”.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.