Информационно турне за ЕС в Панагюрище

Граждани, които търсят отговори на въпроси, свързани с Европейския съюз, ще могат да получат отговори от експерти и доброволци този понеделник, 23 септември, от 12 до 15 часа, когато Панагюрище ще е част от информационно турне „Европейските информационни мрежи без граници”.

От дирекция „Бюро по труда” Панагюрище уточняват, че в градовете, част от инициативата ще има изградени информационни щандове, на които ще се разпространяват информационни материали, ще се дават безплатни консултации по различни теми като права на гражданите на ЕС, годишните приоритети на ЕС, възможности за работа и обучение в ЕС, потребителски права, политики на ЕС, законодателство, програми и възможности за финансиране, бизнес в ЕС, аудиовизия и др. Очакваните резултатите са чрез кампанията гражданите да получат лесен достъп до информация и възможността да изразят своите мнения в области на дейност на ЕС, които имат въздействие върху всекидневния им живот.
Организатори на турнето са Европейската комисия в България и европейските информационни мрежи Европа Директно – София, Европас и Еврогайдънс България, Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център – България, национален СОЛВИТ център, EURES България и Европейска мрежа в подкрепа на бизнеса.
Информационният щанд в Панагюрище ще е на площад „20 април”.
Подобни турнета са били организирани в редица български градове и през миналата година.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.