понеделник , 6 май 2024

Всички училища са проверени

323 проверки, при които на 61 учебни заведения са издадени предписания със задължителен хигиенен характер, са извършени от Регионалната здравна инспекция Пазарджик. От Инспекцията уточниха, че всички 127 учебни заведения на територията на област Пазарджик, регистрирани като обекти с обществено предназначение,

подлежат на контрол от РЗИ с цел оценка на състоянието и проверка на готовността за новата учебна година. Най-често предписвани мероприятия са: смяна на дограма, изграждане на вътрешни санитарни възли, ремонт на покривна конструкция, възстановяване на целостта и смяна на подовата настилка в класни стаи и коридори, основен ремонт с постно и блажно боядисване на вътрешни помещения и смяна на учебната мебел, в зависимост от възрастовите особености на учениците,основен ремонт на санитарни възли със смяна на ВиК инсталация и осигуряване на течаща топла вода, осигуряване на ергономични мебели в компютърните кабинети и др.
Преди откриването на новата учебна 2013-2014 г. от РЗИ са извършили контрол по изпълнението на предписаните мероприятия. Установено било, че направените препоръки са изпълнени, с изключение на 2 училища, заради което са наложени санкции. В три училищата изпълнението било частично, поради липса на финансови средства. Директорите на тези учебни заведения са подали молби от за удължаване срока на предписанията.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.