Водещи новини

ТЕЛК-ът в Пазарджик с нова приемна

От вчера Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) в Пазарджик е пребазирана в напълно модернизирано за целта крило на административния блок на МБАЛ-Пазарджик, съобщават от Областната администрация.

В старата сграда, в която заседавали лекарите през последните години, липсвали нормални условия както за работа на специалистите, така и за обслужване на пациентите, които идват от цялата област, припомнят от пресслужбата на губернатора.
Директорът на МБАЛ – Пазарджик д-р Васил Вълчев обявил, че опасната стара сграда ще бъде съборена, а мястото ще бъде преобразувано в парк. От името на лекарите, работещи в трудово-експертните комисии, благодарност към директора на здравното заведение изказала доайенът на ТЕЛК д-р Кабаджова. С придобивката най-належащият проблем на ТЕЛК бил решен, но другото им основно притеснение – липсата на кадри, си оставало. От август обаче е направена стъпка в подобряване ниските възнаграждения на специалистите от двете комисии, които били коригирани с положителен знак с над 50%, отчел директорът на здравното заведение.
На официалната церемония пред сградата на ТЕЛК присъствали народният представител Георги Мърков и зам.-областните управители Диана Варникова и Юмер Хамза, директорът на РЗИ д-р Фани Петрова, д-р Христина Чилингирова- зам. председател на съвета на директорите на МБАЛ -Пазарджик.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.