Водещи новини

Ромчета първолаци във всички училища

И в трите градски училища ще има ромчета първолаци, съобщи в отговор на въпрос на oshtepan.com просветният шеф в Общинска администрация – Панагюрище Нора Кунчева.

Първолаците в СОУ „Нешо Бончев” ще са 72, от които 14 са от ромски произход. Децата са разпределени в три паралелки. Толкова са паралелките с първолаци и в ОУ „Проф.Марин Дринов”, където обаче общият брой на децата е 73, от които 14 ромчета. Класен ръководител на една от паралелките ще е музикалният педагог Стефка Стефанова, като част от първолаците ще са от с.Бъта. В началото на лятото Стефка Стефанова бе гост на заключителното тържество на подготвителната група в ЦДГ Надежда”, с.Бъта.
В ОУ „20 април” паралелките с първолаци са две, а общият брой на прекрачващите за първи път училищния праг е 31 малчугана, от които 9 са от ромски произход.
В ОУ „Свещ.Недельо Иванов” в с.Поибрене и 10-те деца, които за първи път ще чуят училищният звънец, са ромчета. В попинското ОУ „Отец Паисий” първолаците ще са 14, от които 5 са от ромски произход.Нора Кунчева подчерта, че за равномерното разпределение на ромските деца първолаци по училища е имало 4 срещи с директорите им, като сериозно съдействие е оказал и здравният медиатор Боянка Врагова.
Маломерните паралелки в Поибрене и Попинци предстои да бъдат утвърдени с решение на Общинския съвет на предстоящата през септември сесия. За маломерните паралелки във всички общински училища от общинската хазна ще са необходими около 52 000 лева, уточни Нора Кунчева.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.