понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

От НОИ дават пари на болните с резервация до 12 септември

Днес от Националния осигурителен институт уведомиха, че териториалните поделения на НОИ ще продължат да издават удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация. Това ще става само за лица, които имат направена резервация за постъпване в заведенията до 12 септември 2013 г. включително.
Преди две седмици от НОИ съобщиха, че поради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г., предприемат действия за прекратяване на

програмата за профилактика и рехабилитация за тази година.
Данните до момента показвали, че през 2013 г. е налице по-голям интерес от правоимащите лица, което е причина за по-ранното прекратяване на програмата в сравнение с миналата година.
През 2013 година програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 15 март и за нейното финансиране е била предвидена сумата от 15 362 329 лв. До 15 август са били издадени 31 143 удостоверения, като се очаквало до приключване на програмата още 6 150 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.
Най-често лицата провеждат рехабилитация за заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.
Три са балнеохотелите на територията на област Пазарджик – „Велинград” в едноименния курортен град, стрелчанският „Роза” и филиалът във Велинград на „Специализираните болници за рехабилитация – Национален комплекс”. През 2012 година най-много правоимащи от областта ни са се възстановявали в санаториум в Павел баня – 151 души. Общо издадените удостоверения за посещения са били 1035.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.