73 молби за помощта за първокласниците

89 са подадените молби-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас за учебната 2013/2014 г. в общините Панагюрище и Стрелча, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане”. За Панагюрско внесените документи до 1 август са 73, а за Стрелчанско – 16.
С постановление на Министерския съвет от юни т.г. размерът на помощта за първолаците бе увеличен на

250 лева. Право да я получават имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лв.
Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.
Молби се подават след записване на детето в първи клас, като крайният срок е 30 септември 2013 г.
През миналата година помощта за първокласници, която беше в размер на 150 лв., е отпусната за 45 549 първокласници, а изплатената сума към края на годината е била 6 824 743 лв. за цялата страна.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.