Водещи новини

Събират докладните за маломерните класове

Образователният министър Анелия Клисарова обяви, че ще направи всичко възможно да спаси училища, заплашени от закриване, както и маломерни паралелки заради липсата на деца. Нормативите позволяват класовете да са  с минимум 18 ученици. Просветният министър е акцентирал, че „на места обаче ще оцелеят и паралелки с по 12 деца”. 

Всяка година за тези класове се взимат решения от общинските съвети, които доплащат необходимите средства за съществуването им. Миналата година в община Панагюрище със съгласието на местната власт под минимума деца учиха в 8 маломерни паралелки в учебни заведения в града и в селата Попинци и Поибрене.
От Общината съобщиха, че за учебната 2013/2014 година в момента се събират докладните от училищата, след което ще бъде внесено предложение за гласуване от Общинския съвет. Решението на ситипарламента трябва да бъде взето не по-късно от септември т.г.

Вижте още

Кампания „Месец май в подкрепа на българското образование“

Във време, в което почти всеки има неограничен достъп до интернет във всеки момент от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.