събота , 20 април 2024

Първа проверка на басейните в Панагюрище и Стрелча

Първите басейни, които са проверени от Областната комисия по водноснабдителна дейност, са били тези в Панагюрище и Стрелча, съобщиха от Регионалната здравна инспекция – Пазарджик.

За установяване на нарушения не се съобщава, като се уточнява, че предстои огледът и на другите плувни байсейни в областта относно готовността им за летния сезон. Проверките ще се извършват до 3 юли.
При инспекциите се проследява документацията на спасителите: наличието на талон за покриване на нормите, удостоверение за правоспособност, документ за здравен статус и сключен договор за работа с фирмата.
Извършва се преглед на оборудването на спасителния пост, изисква се представяне на документ за регистрация на обекта и документ от фирма, извършваща ДДД профилактика за обеззаразяване на тревните площи.
В здравната инспекция в Пазарджик към момента обясняват, че са регистрирани общо 76 обекта с обществено предназначение – плувни басейни (съгласно Наредба № 9 на МЗ). Три са новорегистрираните – 2 във Велинград и 1 в община Пазарджик.
Само в курортния Велинград басейните са 47 брой.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.