Водещи новини

Е-услуги в библиотеката

Няколко нови услуги, базирани на информационните и комуникационни технологии, предлагат от няколко дни в Градска библиотека „Стоян Дринов”. За начинанието си те получават подкрепа от програма „Глоб@лни библиотеки – България”.

Актуална и точна информация в областта на пазара на труда посетилите на „Стоян Дринов” могат да получат чрез Е-заетост. С нея те разбират за свободните работни места, възможностите за участие в квалификационни и преквалификационни курсове, за финансиране на проекти в сферата на заетостта. За осъществяване на услугата има активно сътрудничество с дирекция „Бюро по труда” – Панагюрище.
Чрез Е-здраве потребителите могат да извършват проверка на личен лекар, търсене на лекарства, заплащани от здравната каса, справка за здравноосигурителния си статус, да имат достъп до каталози със справочна информация на здравни теми. С Е-култура ще се предоставят културни продукти, ще се организират културни събития и инициативи за местните общности.
Всеки понеделник и сряда на екраните на компютрите в читалнята за възрастни ще има синтезирана актуална информация по различните направления. В случаите, в които посетителите имат проблем, ще получават навременна помощ от библиотекарите.
Директорът на „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев допълни, че идната седмица се провежда семинар за 35 библиотекари от цялата страна, които ще обменят опит и ще се учат как максимално добре да предоставят новите услуги.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.