понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Протести в цялата страна тази вечер

Тази вечер ще е четвъртата поред, в която хора от различна възраст ще се включат в организираните в социалните мрежи протести. Този път в цялата страна. В Пазарджик протестът е обявен за 19.00 часа на пл.”Константин Величков” – Тортата.

Днес никой от 23-те неправителствени организации не бе пожелал да се срещне с министър-председателя Пламен Орешарски. Ето и съобщението до медиите:
”В отговор на въпроси дали ще участваме в срещата, обявена в медиите от пресцентъра на Министерския съвет за 17 юни 2013 г., между Министър-председателя и ”представители на неправителствените организации, подписали петицията срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС” съобщаваме, че ние, долуподписаните, няма да участваме в тази среща…”
Тази сутрин в една от националните медии премиерът Орешарски не даде отговор  на журналистите кой му е предложил Делян Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност. В интернeт организаторите на протестите писаха: ”Протестираме срещу назначаването на Д. Пеевски за шеф на ДАНС. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унизи за пореден път гражданите, назначавайки си поредното удобно протеже. Този път, поднасяйки цялата държава на тепсия…”
На опитите на зам.-председателя на Парламента Мая Манолова от БСП да „разпореди съвещание” утре – 17 юни, с неправителствените организации и организаторите на протеста, представителите им са обърнали мълчаливо гръб, оповестиха електронни медии. 
Студенти от Панагюрище, учещи в София и Пловдив, съобщиха за oshtepan.com, че ще продължават да участват в протестите, докато не се смени статуквото и не се чуе гласът на младите, които искат да се реализират в България.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.