Водещи новини

Петър Дееничин не иска да е съветник

Петър Димитров Дееничин, който бе кандидат за общински съветник от ГЕРБ и бе 11-и в листата на партията по време на предизборната кампания за местна власт през есента на 2011 година, се е отказал да бъде общински съветник.

Това отговори на въпрос на osthepan.com председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева. Петър Дееничин е подал писмено заявление за отказа си. До тази сутрин в Общинския съвет не бе постъпил документ от Общинската избирателна комисия, в който да се посочва кой ще заеме мястото на общинския съветник Христо Калоянов от ГЕРБ, след като той бе избран за народен представител в 42-то Народно събрание. „Овакантеното” от него място в групата на ГЕРБ ще е втора смяна в състава на групата общински съветници. Първата бе миналата година, когато Иван Нетов бе назначен за управител на дружеството, което ще се грижи за строителството на многофункционалната спортна зала. Нетов бе наследен от Галина Богоева.  Ако се следва листата на ГЕРБ, Петър Дееничин бе по ред да стане общински съветник. След писмения му отказ следва да очакваме като общински съветник клетва да положи Христо Луков Шиндаров, който бе 12-и в листата на ГЕРБ. Един Христо излезе, втори Христо, може би, ще влезе в състава на Общинския съвет.
Христо Шиндаров е роден в Панагюрище на 2 август 1979 и е с висше икономическо образование. Дали обаче той ще приеме отговорността да бъде част от местната законодателна власт, предстои да разберем. 
В предварителния дневен ред на Общинския съвет, който ще проведе своето поредно редовно заседание на 20 юни, не е отбелязано да има клетвена церемония. Поне до тази сутрин – 17 юни.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.