понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Близо 500 проекта в общината за 5 години

В периода 2007-2012 г. община Панагюрище е изпълнила близо 483 инвестиционни проекти и неинвестиционни проекти с външно и собствено финансиране.

Това става ясно от анализа на „Прайм консултинг” по отношение изпълнението на Общинския план за развитие 207-2013 година. Средният разход за един проект е 95,61 хил. лв. Анализът показва, че най-висок среден разход се отчита за проекти в сферата на икономиката и човешките ресурси, изпълнявани от местни фирми (1,732 млн. лв.), като високата стойност се дължи основно на два големи проекта в размер близо 15 млн. лв. От останалите агрегирани сектори над средните нива се отчитат при проектите, свързани с ВиК сектора (199 хил. лв.) и околната среда 108 хил. лв. Това е логично с оглед на факта, че това са секторите с най-висока капиталоемкост. Най – нисък е средният разход на един проект в сектор „Спорт и младежки дейности“ (20 610 лв.) и „Култура“ със 7 561 лв.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.