понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Минус за инфраструктурата в междинната оценка на ОПР

Междинна оценка на Общинския план за развитие 207-2013 година за перида до 2012 година изготвиха по договор с Общината от „Прайм консултинг” ООД.

Документът ще бъде представен в понеделник, 17 юни, от 17 часа в сесийната зала на Общината. Генералните констатации в оценката, предоставена ни от кметския екип, са:
„-Изпълнението на плана отчита напредък по постигане на приоритетите и мерките по отношение на образование и социални дейности;
-По отношение на техническата инфраструктура се отчита значително изоставяне спрямо заложените стойности. Това е основно в резултат на неудачно заложения обхват на дейностите и проектите;
-Ако се запази тенденцията, основните цели няма да могат да бъдат изпълнени в рамките на този програмен период;
-Липсват надеждни механизми за управление на плана, респективно на проектите, включени в него.”
Самият план бе разработен през първата половина на 2005 година, и приет от Общинския съвет в края й. Въпреки залегналия в него текст, че всяка година трябва да има отчет за свършеното по него, такъв се прави за пръв път. По онова време в-к „Оборище” в своя разработка изчисли, че, ако се случат всички планирани дейности на стойност около половин милиард лева, общината ще заприлича на Дубай.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.