понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

ВАС решава съдбата на панагюрски проект

На 17 юни Върховният административен съд ще проведе открито заседание по случая, свързан с избора на изпълнител по проекта „Панагюрище – столица на свободата”.

Това обясни за медията ни ръководителят му Велко Сапунджиев. От решението на съдебния състав зависи ще се реализират ли планираните сериозни ремонти в Историческия музей, къщата-музей Райна Княгиня, Дудекова, Тутева и Лекова къщи. Ако съдът потвърди решението на кмета на общината Никола Белишки за избор на изпълнител, вероятността строителните работи за над три милиона и половина лева да се случат нараства значително. В противен случай – при уважение обжалването на явилата се друга фирма за изпълнител, но неспечелила, сроковете ще бъдат най-вероятно окончателно изпуснати. Защото няма да има време за провеждане на нова процедура по избор на изпълнител – крайният срок за приключване на проекта е 23 ноември 2013г.
Очаква се решението на ВАС да стане известно десетина дни след заседанието му.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.