вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Изчезналата жена е убита с брадва

Криминално проявен млад мъж, извършил тежко престъпление, е задържан от служители на РУП – Панагюрище. Това разпространиха в прессъобщение от Областна дирекция на полицията днес преди обяд.

Поводът е изчезналата на 7 юни вечерта Минка Влашка на 61 години.
В събота бил получен сигнал в РУП – Панагюрище, че 61-годишната жена от Панагюрище е в неизвестност. За последно тя е видяна в петък вечерта (7 юни), малко след като приключила работа в хранителния магазин на ул.”Райна Княгиня” срещу църквата „Св.Георги Победоносец”.
В прессъобщението на ОДМВР – Пазарджик пише, че „за издирването й били мобилизирани екипи на полицейското управление в Панагюрище, подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик”. Въпреки усилията им, два поредни дни жената не бе открита.
На 10 юни „преди обяд трупът й бил намерен в гараж на частен дом. На местопрестъплението бил извършен щателен оглед от разследващи полицаи, криминалисти, експерти и съдебен лекар. По първоначални данни по трупа са открити видими следи от насилие. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина” – Пазарджик, а за случая е уведомена Окръжната прокуратура в областния център. Работата по случая продължила активно и не след дълго бил задържан обитателят на къщата Х.К. – 28г. от Панагюрище. Разследващите установили, че в петък вечерта той нападнал прибиращата се от работа жена с цел да я ограби. Нападателят й нанесъл удар с брадва в областта на главата, който се оказал фатален… Извършителят пренесъл тялото на жертвата в гаража на къщата си и го прикрил със строителни материали и дървени отпадъци. Не пропуснал обаче да вземе парите от дамската чанта на жената. Криминално проявеният мъж е задържан за срок от 24 часа в РУП –Панагюрище”. 
Днес – 11 юни, му е повдигнато обвинение, а прокурор от Окръжна прокуратура –Пазарджик е удължил срока на ареста му със 72 часа. Работата по документиране на извършеното тежко криминално престъпление продължава, уточняват от Областна дирекция на МВР.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.