понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини

Световен ден на блондинките

31 май е обявен за Световен ден на блондинките. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита. 

Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс.
В наши дни някои блондинки също се смятат за богини. Тези жени обикновено знаят как да постигнат благоденствие, а в древността са признати от мъжете за прекрасната половина на човечеството.
Сред естествените блондинки има не малко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. Известната холивудска актриса Шарън Стоун пък още на 13 години доказва, че блондинките не са втора ръка по умствен капацитет. Нейният коефициент за интелигентност е доста над средния – 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.
Според много биолози естествените блондинки ще изчезнат от лицето на Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен.

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.