Договорът за водния проект е за над 37 милиона

Паметен ще остане 29 май 2013 г. в стопанската история на община Панагюрище, тъй като днес бе подписан договорът за един от двата големи проекта.

 
В сградата на Общинска администрация днес кметът на община Панагюрище Н. Белишки, финансовият директор на Община Панагюрище Ц. Якова и Ст.Тотев от фирма „АКВА ГРУП 99” подписаха договора за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Интегриран инвестиционен проект във ВиК сектор на гр. Панагюрище”, за изпълнението на обособена позиция 2: “Инженеринг – идеен и работен проект и съгласуване на ВиК мрежа и строителство на част от канализационната и съпътстваща водопроводна мрежа на гр. Панагюрище” на стойност 37 524 600,00 лева.
Срокът за изпълнение на дейностите по договора е 321 календарни дни, но не по-късно от 30.10.2014 г. Срокът  започва да тече от датата на получаване на уведомително писмо от страна на Община Панагюрище за стартиране на дейностите по проекта и приключва с предаване на обекта със Сертификат за  окончателно завършване. В посочения срок не е включено необходимото време за съгласуване на проектите и получаване на разрешение за строеж. За идейно-работно проектиране са заложени 40 работни дни. В отговор на журналистически въпрос Ст.Тотев заяви, че има линеен график за цялостното изпълнение на проекта.
Договорът, сключен днес – 29 май,  е във връзка с изпълнение на проект №51011116-73-157: “Интегриран инвестиционен проект  във ВиК сектор за гр. Панагюрище, община Панагюрище”, съгласно договор за БФП № DIR-51011116-С043 по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”.
Изпълнител на договора е дружеството по ЗЗД „АКВА ГРУП 99”, гр. София.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.