събота , 27 април 2024

Жест на най-висшата човешка солидарност

Традиционно сериозен бе интересът от панагюрци към акцията на Българския червен кръст по кръводаряване в днешния ден.

Сред първите на 30 май, първият от двата последователни дни на кръводарителството, беше 22-годишният Велчо Карайлев. Младежът обясни, че майка му Николина го е насърчила и заради нея се е решил на благородното начинание. Самата Николина сподели, че за пръв път дарява кръв. И двамата имат намерение да не остане последен.
Както винаги кръводарителите получиха листче, с което получават подарък от магазина на голяма панагюрска фирма, и кашонче от Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, чиито специалисти се грижеха за „пациентите”. Официално всеки получава и благодарност от центъра – „Извършеният от Вас жест е израз на най-висша форма на човешка солидарност, при който Вие съзнателно и доброволно предоставихте своята кръв на нуждаещите се”.
Миналата година през мобилния кабинет на Министерството на здравеопазването, намиращ се до читалище „Виделина”, преминаха 28 души, сред които и кметът на общината Никола Белишки, дългогодишен кръводарител. През годините от ОбС на БЧК са отчитали двойно повече хора, като в област Пазарджик панагюрци са сред първите по брой дарители.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.