понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Нови алеи, площадки, тротоари до 2020г.

Проектите, идентифицирани за включване в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Панагюрище представиха днес от „Инвестиционно проучване” Шумен на обществено обсъждане в сесийната зала на Общината.

Заложените идеи са обсъждани в работната група по изготвянето на Плана, с общински съветници, представители на Сдружението на предприемачите, Асоциацията на спортните клубове в общината, училища и детски градини.
Част от планираните проекти са за рехабилитация на градския парк, видеонаблюдение и изграждане на скейт площадка, изграждане на амфитеатрална сцена, изграждане на крайречна алея, рехабилитация на стадиона, облагородяване на гаровия площад.
От местната власт и шуменската фирма са заложили и рехабилитация на улични настилки, тротоари, зелени площи и улично осветление за немалка част от панагюрските улици, благоустрострояване на междублокови пространства, рехабилитация и обновяване на съществуващи спортни и детски площадки и изграждане на нови.
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие трябва да постигне интеграция на всички дейности, за да се постигне взаимовръзка между отделните елементи и синергия, така, че цялостното въздействие на плана да превишава сбора от въздействието на отделните му съставни части, ако те бъдат осъществени поотделно.
Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие ще бъдат
задължително условие за финансиране на проекти за устойчиво градско развитие по линия на европейските фондове през 2014-2020 г.
Днешното обществено обсъждане, свързано с Плана бе поредното от серия, започнали през през миналата година. Идеята е общността да се запознае с документите с включени дейности за милиони левове, които ще бъдат в основата на работата на местната власт през бъдещия програмен период на Европейския съюз.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.