четвъртък , 23 май 2024
Водещи новини

Николай Радулов е Творец на годината


Тайно гласуване за „Творец на годината“ се проведе вчера от разширена комисия,
в която влизаха членовете на просветната комисия към Общинския съвет, зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, шефът на просветната дирекция в общината Нора Кунчева, завеждащият „Култура и вероизповедания” в Общината Магдалена Македонска, главният библеотекар в библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев, секретарят на читалище „Виделина” и председателят на читалище „Св.Боян Княз Български”, представители на всички панагюрски медии /2 вестника, тв студио, 2сайта/, литературен клуб „Виделина”, Сдружение на предприемачите, Ротари клуб – Панагюрище.

 
След преброяване на гласовете стана ясно, че хореографът Eлеонора Григорова Найденова и художникът Николай Добрев Радулов имат по 8 гласа „за”. Музикалният педагог Стефка Стефанова бе получила 4 гласа „за”, а за идейния двигател и организатор на коледния концерт „Молитва за вечност”, който препълни голямата панагюрска театрална зала, вота си бяха само двама.
Тъй като единият глас от електронното гласуване бе в полза на Николай Радулов, той бе определен за „Творец на годината”. Мотивът на номиниралия го литературен клуб „Виделина” е „успешно представяне в изложби”.
Трудно е да се каже, че организацията по избора бе на ниво.
Неофициално тръгна коментар, че гласуването за Елеонора Найденова и Николай Радулов е било „надиграване” между съветници от БСП и ГЕРБ и техни подготвени предварително привърженици.  По този начин индиректно бе внушено, че изборът за „Творец на годината” е нагласен.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.