петък , 26 април 2024

Избраха учителите на годината


На 17 май късно след обяд заседава разширената комисия за избор на „Учител на годината”. В разширената комисия влизаха общинските съветници от комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт и директорите на детските градини и училищата в Панагюрище.

С тайно гласуване с 12 гласа „за” в предучилищна степен за „Учител на годината” бе избрана Ангелина Петкова Стойковска, старши учител в ОДЗ „Райна Княгиня”. За Марияна Любенова Илиева, старши учител в ЦДГ „Пролет”, бяха гласували 6 души плюс един глас от електронното гласуване на сайта на Община Панагюрище.
При началните учители единственият номиниран бе Богдана Пенчева Иванова-Шишкова, старши учител в ОУ „Проф. М. Дринов”, която получи одобрението на всички да бъде „Учител на годината”. Същата бе ситуацията и в гимназиалния курс IX – XII клас, където единственията номиниран бе Красимира Василева-МБай,старши учител по български език и литература в Професионалната гимназия.
При учителите 5-8 ми класЗлатка Митева Парпулова, учител по география в ОУ „20-ти Април”, и Стоян Луков Панчовски, главен учител по БЕЛ в ОУ „Проф.Марин Дринов”, получиха по 9 гласа, но гласът от елекронното  гласуване бе в полза на Златка Парпулова, която бе избрана с 10:9 за Учител на годината.
Слабата организация по избора на „Учител на годината” на просветната комисия се повтори. Както тази, така и миналата година, не бяха прочетени с необходимото внимание мотивите за номинация на дадена кандидатура, а се предпочете формалната схема.
Вероятно това е и ЕДНА от причините някои от детските учебни заведения и училищата да НЕ ИЗЛЪЧАТ свои кандидатури за приза „Учител на годината”. Вместо тежестта на отличието да се увеличава, коментарите на мнозина са, че олеква.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.