Избраха учителите на годината


На 17 май късно след обяд заседава разширената комисия за избор на „Учител на годината”. В разширената комисия влизаха общинските съветници от комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт и директорите на детските градини и училищата в Панагюрище.

С тайно гласуване с 12 гласа „за” в предучилищна степен за „Учител на годината” бе избрана Ангелина Петкова Стойковска, старши учител в ОДЗ „Райна Княгиня”. За Марияна Любенова Илиева, старши учител в ЦДГ „Пролет”, бяха гласували 6 души плюс един глас от електронното гласуване на сайта на Община Панагюрище.
При началните учители единственият номиниран бе Богдана Пенчева Иванова-Шишкова, старши учител в ОУ „Проф. М. Дринов”, която получи одобрението на всички да бъде „Учител на годината”. Същата бе ситуацията и в гимназиалния курс IX – XII клас, където единственията номиниран бе Красимира Василева-МБай,старши учител по български език и литература в Професионалната гимназия.
При учителите 5-8 ми класЗлатка Митева Парпулова, учител по география в ОУ „20-ти Април”, и Стоян Луков Панчовски, главен учител по БЕЛ в ОУ „Проф.Марин Дринов”, получиха по 9 гласа, но гласът от елекронното  гласуване бе в полза на Златка Парпулова, която бе избрана с 10:9 за Учител на годината.
Слабата организация по избора на „Учител на годината” на просветната комисия се повтори. Както тази, така и миналата година, не бяха прочетени с необходимото внимание мотивите за номинация на дадена кандидатура, а се предпочете формалната схема.
Вероятно това е и ЕДНА от причините някои от детските учебни заведения и училищата да НЕ ИЗЛЪЧАТ свои кандидатури за приза „Учител на годината”. Вместо тежестта на отличието да се увеличава, коментарите на мнозина са, че олеква.

Вижте още

Тоз, който падне в бой за свбода, той не умира!

Павлина НАЙДЕНОВА Безсмъртието се грижи за нравствния опит на човечеството и го попълва с образи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.