петък , 26 април 2024

Първа копка за спортната зала

Първата копка за строежа на многофункционалната спортна зала ще бъде направена на 22 май, сряда, от 11 часа. Прогнозната стойност на инвестицията е около 10 милиона лева, а според разработения линеен график обектът ще отвори врати през 2014 година.

Според експерти новата спортна зала ще е едно от най-модерните съоръжения в България. При предварителната подготовка на проекта е ползван опитът на екипите, реализирали и стопанисващи в момента столичната зала „Арена Армеец” и самоковската „Арена Самоков”. При проектирането на панагюрската зала са проучени специфичните изисквания на международните федерации по десетки видове спорт, което гарантира възможността в бъдеще Панагюрище да приема дори европейски и световни първенства.
Застроената площ на многофункционалната спортна зала е 5147 кв.м. Игрището е с параметри 25 на 44 метра. Около него ще има две трибуни – северна и южна, като общият им капацитет, ще е 1562 места.
На 31 октомври миналата година Общинският съвет даде съгласието си за учредяване на смесено дружество с общинско участие „Спорт Инвест Панагюрище”. В него местната власт апортира терен от 9236кв.м, върху който ще израстне залата. За управител на фирмата, която ще движи организацията по строежа, бе избран Иван Нетов, Почетен гражданин на Панагюрище, председател на Асоциацията на спортните клубове в общината, световен и европейски шампион по самбо и джудо.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.