ГЕРБ е първа политическа сила в общината

За втори пореден път след парламентарните избори през лятото на 2009 г. ПП ГЕРБ е първа политическа сила в община Панагюрище. По неофициални данни тя води пред Коалиция за България с 249 гласа.

Интересни са някои резултати от изборни секции. В село Поибрене очаквано води БСП с 286 гласа при едва 37 за ГЕРБ. Подобни са резултатите в селата Левски и Елшица. В Левски за БСП са гласували 193 души при 55 за БЕРБ, а в Елшица доверилите се на БСП са 159 при 99 за ГЕРБ.
Не така стоят нещата в другите села, в които досега превес имаше БСП. На вчерашните избори по-голямата част от жителите на най-голямото село в общината – Попинци, са предпочели политиката на ГЕРБ. За нея са гласували 309 човека, а за обещанията на БСП 287 души. В с.Оборище гласувалите за ГЕРБ са 121, а за БСП 103.
В с.Панагюрски колонии за ГЕРБ бюлетини са пуснали 79 човека при 35 за БСП. В с.Баня, откъдето е родом Христо Калоянов, третият в листата на ГЕРБ в област Пазарджик, хората също са предпочели партията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.За нея са гласували 164 човека, а за столетницата 125 души.
Общо в общината за ПП ГЕРБ са гласували  4351 гласоподаватели, а за БСП 4102. Резултатът за ПП Атака е близък до този през 2009г., като сега подкрепилите  Волен Сидеров в общината са 1 195 човека. Подкрепилите НФСБ са 397, а за ДБГ на Меглена Кунева са пуснати 241 бюлетини.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.