понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Щастлив съм. Само да не беше беднотията…

Днес Георги Димитров Захариев ще отбележи имения си ден за 61-и път. Родом е от София, но вече 40 години живее в Панагюрище, където го довежда любовта.

На 21 години се запознава със съпругата си Цветана. По това време е част от Строителни войски и участва в изграждането на различни обекти в Панагюрище. А Цветана му носи обяд.
От близо 8 години Георги работи в общинското предприятие „Чистота”, като негова основна грижа са поливните системи. Често може да бъде видян с маркуч в ръка, поддържайки зелени градинките на площад „20 април” и парка. През годините е работил в Тухларната и Завода за пластмаси. Чуди се дали ще се пенсионира, допълвайки със смях, че това ще се случи, ако оживее дотогава. Има две дъщери и един син, които обаче не работят. Налага се двамата с Цветана да ги издържат. Георги не спира да се ядосва, че за младите няма работа. Той самият работи от 14-годишен, когато помагал по къщите на хората. Подобна била и съдбата на братята и сестра му, останали сираци без време.
Георги споделя, че е щастлив човек, и, ако не била беднотията, удовлетворението му от живота щяло да е пълно. Вярва в Бог и в дни като отминаващите празници вътрешното му упование става още по-силно.
За предстоящите избори е решил, че ще гласува, макар да не е убеден, че България ще „се оправи”. Но е категоричен, че „без гласуване – по-лошо”.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.