Общината на пето място в страната

Община Панагюрище запазва петото си място в изготвяната от Министерството на финансите сравнителна оценка за общините на всяко тримесечие.

За първите три месеца от годината местната власт не отстъпва от позицията си, отчетена по четири основни показателя, за деветмесечието и на 2012 година. Далеч зад Панагюрище продължават да бъдат всички останали общини от Пазарджишка област. Все още най-близо е Стрелча – на 120 място. Преди Панагюрище се нареждат само общините Челопеч, Чавдар, Шабла и Несебър, а непосредствено след нас са Бургас, Мирково, Костинброд.
Показателите, по които се изготвя общата финансова оценка са финансова самостоятелност, финансова устойчивост, показатели за ефективност и показатели за инвестиционна ефективност.
От министерството обясняват, че системата от показатели е следствие от усилията им да се структурира и консолидира информацията за финансовото състояние на общините, за да бъде използвана като подходящ инструмент за финансово управление. Цялостният анализ показва още, че просрочените задължения на българските общини към края на март 2013 г. са 156,6 млн. лв., което е намаление с 40 млн. лв., в сравнение със същия период на 2012 година. За период от една година 106 общини са постигнали намаление на просрочените си задължения с 57 млн. лв., а 67 са ги увеличили с над 18 млн. лева. Една трета от местните власти към края на март пък нямат забавени плащания.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.