Водещи новини

Гласуваме само с изписан със синьо „Х”

При произвеждане на избори за народни представители избирателят получава от член на секционната избирателна комисия бюлетина от кочана с бюлетините, която се подпечатва с печата на комисията в момента на получаването й, след което отива в кабината да гласува, предвижда чл.197а от Изборния кодекс.

Бюлетината се откъсва от кочана с бюлетините в момента на получаването й от избирателя.
В кабината може да се намира само един избирател е изричният текст в закона. Избирателят гласува, като поставя знак „Х” с химикал, пишещ със син цвят, в квадратчето пред наименованието на избраната от него партия, коалиция от партии или инициативен комитет, който изразява по еднозначен начин неговия вот; сгъва бюлетината по начин, непозволяващ да се вижда отбелязаното маркиране; излиза от кабината и подава сгънатата бюлетина на член на комисията, който я подпечатва повторно с печата на комисията; пуска сгънатата бюлетина в избирателната урна и полага подпис в избирателния списък.
Вписването в бюлетината на специални символи, като букви, цифри или други знаци, правят гласа недействителен.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.