събота , 20 април 2024

Нонините деца пак сред първите

На провелото се от 1 до 3 май в гр.Хисар първо издание на конкурса „Петнадесет лалета” възпитаниците на музикалния педагог Нона Немигенчева от ОШИ „Евгений Зумпалов” за пореден път доказаха класата си.

Въпреки изключително силната конкуренция на участници от музикални училища, всеки от панагюрските славеи си тръгна с награда. Конкурсът е бил в два кръга, като в първия е трябвало да се изпее песен на Мими Иванова. Отделни категории не е имало.
Иванина Узунова е шашнала 5-членното жури, председателствано от певицата Мими Иванова, с песента „Пак съм у дома” и е спечелила гран При. В първи кръг златно отличие е спечелила и Светозара Крайчева, която във втори кръг се е преборила за сребърния медал. Със сребърен медал в първи кръг и бронзов във втори е отличена Мария Финджикова.
Сребърно отличие в първи кръг са спечелили още Елена Ралчева и Николай Дерменджиев, който във втори кръг е взел бронзов медал. Бронзов медал, но в първи кръг, е спечелила и Виктория Манева.
При най-малките в първи кръг сребърно отличие е получила Мария Ножделова, а Надежда Ковачева бронзов. Стела Петришка е получила поощрителна награда.
Награда за най-добър вокален педагог е връчена на Нона Немигенчева. Тя е получила и куп аплодисменти от журито.
Сега Нона стяга възпитаниците си за конкурса „Нота по нота” в Пазарджик тази седмица, но главата й е заета от мисълта откъде да намери средства, за да заведе поканените 4 момичета на шестото издание на Международния фестивал на изкуствата „Орфей” във Венеция, Италия. Конкурсът е от 9 до 15 септември и на него са поканени Иванина Узунова, Мария Финджикова, Светлозара Крайчева и Виктория Манева

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.