Мъжество и саможертва. И безсмъртие

Спектакълът възстановка „Мъжество и саможертва” пресъздаде събитията от 20 до 30 април 1876 година, като събра в Панагюрище над 140 представители на 15 клуба от различни краища на България,

членуващи в Национално дружество „Традиция”. Освен тях във възстановката се включиха деца от Обединен детски комплек- Панагюрище и Обединена школа по изкуствата „Евгени Зумпалов”, представителки на Женско дружество „Традиция” – Панагюрище
Радост, възторг, устрем… Усмивки, сълзи, изпращане…
Надежда и вяра. Дух и знаме, с което всичко е възможно. Всичко това, породено от едно Кърваво писмо на 20 Април 1876 г. Военни сблъсъци. Погром… И безсмъртие!
Това пресъздадоха участниците в спектакъла „Мъжество и саможертва”, разиграл се късно днес след обяд в подножието на Маньово бърдо в Панагюрище.
Възстановката е един от силните моменти в програмата за тържествено отбелязване на годишнината от  Априлското въстание.
Зрелищния спектакъл „Мъжество и саможертва” бе наблюдаван от стотици панагюрци и гости на града.
За съпричастността и подкрепата по организацията на възстановката  кметът на община Панагюрище Никола Белишки получи от Национално дружество „Традиция” почетна грамота  и златен знак. Градоначалникът пък връчи грамоти на всички клубове, включили се в изявата, както и на панагюрските участници.

Вижте още

Надежда Ковачева вече е един от четиримата финалисти в „Гласът на България“

С подкрепата на нас, зрителите, панагюрското музикално съкровище Надежда Ковачева  продължава към своя връх. След …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.