събота , 27 април 2024

Успешен хандбален маратон

В два поредни уикенда се проведоха турнирите за „Купа България” по хандбал. На 13 и 14 април в Габрово 15-годишните девойки на хандбален клуб „Панагюрище” се класираха на 5 място, а на 19 и 20 април във Велико Търново 19-годишните на 6 място.

На 21 април Панагюрище бе домакин на големия турнир по хандбал за 17-годишните девойки, които се срещнаха с отборите от двете групи на зоналното първенство. Любка Карагьозова, един от треньорите, съобщи, че нашите момичета са изиграли две срещи – срещу Хасково и Сливница. Отборът на Хасково не оказал очакваната съпротива и панагюрки разгромили съперниците си с резултат 25:10.
Двубоят със Сливница се превърнал в истинска битка. При три гола аванс за панагюрки на полувремето (14:11), във втората част на срещата панагюрки се отпуснали, стигнало се до изравняване на на резултата, после повеждане на единия и другия отбор, равен резултат и… една минута преди края – победен гол за панагюрки. Мачът завършил с резултат 24:23. За отбора на Панагюрище са се състезавали: Йорданка Тодорова, Екатерина Табанджова,Тотка Дойкинова, Ангелина Симеонова, Мария Савлекова, Генка Врагова, Галя Иванова, Нелина Маслева,Теодора Куртева, Ива Караджова, Наташа Струнджева.
С тези важни победи Панагюрище остава една точка след Хасково в класирането преди зоналния финал, който ще се играе на 1 май там. Класирането в момента е:
1.Хасково – 13 точки
2.Панагюрище – 12 точки
3.Сливница – 11точки
4.Пловдив
5.Гълъбово
На 24 април в Хасково играят 12-годишните момичета, а от 27 до 30 април в гр. Нови Пазар на държавния финал ще мерят сили 19-годишните девойки, където нашият отбор е в групата на най-силния отбор в България-Велико Търново

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.