сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Над 500 деца пеят на „Родолюбие”

Рекорден брой изпълнители от цялата страна участват в деветото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“. Той бе открит официално днес по обяд от кмета на общината Никола Белишки в голямата зала на Театъра.

Първо химнът на Република България в изпълнение на духов оркестър „Делчо Радивчев” изправи на крака почти пълната зала, след което прозвуча химнът на фестивала в изпълнение на сборна формация от панагюрски таланти. Последва стилно и изключително силно изпълнение на мажоретктите от Обединен детски комплекс – Панагюрище с ръководител Елеонора Найденова. Танц, багри и макети на съдове от Панагюрското златно съкровище създадоха атмосфера, наситена с емоционални послания, част от които върнаха публиката към изкусното майсторство на траките.
Преди да се премине към конкурсната програма за вокалните дуети във втора възрастова група, публиката чу песните на две момичета от Основно училище “Братство”, с. Звонци, общ. Бабушнице, Република Сърбия. Те бяха наградени както от кмета на община Панагюрище, така и от председателя на Агенцията за българите в чужбина Росен Иванов.
Официалното откриване на песенния конкурсен форум „Родолюбие” бе предшествано от поднасяне на цветя пред Вечния огън на мемориалния комплекс „Априлци” в центъра на Панагюрище.
В двата фестивални дни над 500 деца се състезават в три възрастови групи.
Надпреварата започна в 9 часа тази сутрин. Утре – 21 април, отново в 9.00 часа конкурсната програма продължава с индивидуални изпълнения в трета възрастова група.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.