четвъртък , 25 април 2024

Стотици чистиха Панагюрище

Днес, 20 април, не малко организации, фирми и отделни граждани се включиха в общинската инициатива за почистване „Заедно за чисто и красиво Панагюрище”, която е част от националната кампания „Да изчистим България за един ден”.
Предвидените дейности по почистване от битови отпадъци бяха на изходите на Панагюрище и обществените места, паметниците и пространствата около тях.

Към 11.30 часа на пл.”20 април” започна програмата с участието на певицата Нели Петкова, която призоваваше панагюрци да се включат в националната кампания. Към 12.30 часа площадът се изпълни не само с деца, а и с много възрастни.
Община Панагюрище отличи и награди най-активните организации, фирми и доброволци.
В област Пазарджик над 150 училища, детски градини, обединени детски комплекси от 11-те общини, 37 неправителствени организации, над 100 фирми и ведомства чистиха. От Областна администрация обявиха, че по данни на общините към 17.30 ч. броят на всички доброволци, включили се в кампанията „Да изчистим България за един ден”, е 19 715. До момента на общинските сметища са депонирани 1 017 тона битови и строителни отпадъци.
В цялата страна bTV обяви, че доброволците са били 375 хиляди.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.