четвъртък , 28 март 2024

Гледаха отчетите на читалищата

Отчетите на всички читалища в общината прие комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт на заседанието си на 17 април. Общинските съветници коментираха, че част от числата, посочени от културно-просветните сдружения са нереални, особено в частта им за брой читатели на библиотеките.

При гласуването в комисията обаче имаше единодушие, че читалищата са единствените крепители на културния живот в селата. Читалищата работят много, подчерта председателят на комисията Недялка Наплатанова и допълни, че документите им са различни, тъй като няма единен формат за попълването на отчета. Може би, трябва да се помисли за изготвянето на обща бланка, предложи съветникът от ГЕРБ Галина Богоева, а Людмила Пашова-Терзийска от групата на „За Свободна община” допълни, че за комисията е важна по-скоро творческата част от работата на читалищата.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.