четвъртък , 25 април 2024

Въздухът бил по-чист и заради нови 234 дървета

Изпълнението на четири приоритета посочи зам.-кметът Георги Павлов при представяне отчета за изпълнение на Програмата за управление на качеството на атмосферния въздух за 2012 година пред Общинския съвет. На заседанието на ситипарламента от 9 април стана ясно, че е извършено обследване на енергийната ефективност на 15 обществени сгради и са реализирани три проекта, свързани с намаляване емисиите от битовия сектор.

По приоритет намаляване ресуспендирания прах от уличните платна и свободни площи бяха изброени трикратното миене на улиците, ежедневното метене на натоварените улици от централната градска част, ремонтът и изкърпването по улиците, благоустрояването, увеличаването на уличното озеленяване и площите с едроразмерна растителност чрез засаждането на 234 дървена по панагюрски улици.

Относно намаляване емисиите от транспорта бе посочено въведеното регулиране за тежкотоварните автомобили по улиците на Панагюрище, изграждането на паркинг на ул. „Петко Мачев” с 50 паркоместа, въведеното ограничение за престоя и паркирането на автомобили в централната градска част.

По последния четвърти приоритет – намаляване на неорганизираните емисии отново бяха посочени метенето и миенето на улиците, както и извършването на контрол за ползване на „тротоарно право” при строително-ремонтни дейности и нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци, закупуването на специализиран препарат за третиране на снежната покривка, който да замести опесъчаването и намали праховото замърсяване.

Отчетът бе приет с пълно единодушие от местния парламент.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.