вторник , 23 април 2024
Водещи новини

Почват Общия устройствен план

Т.нар. опорен план на Общия устройствен план (ОУП) прие за разглеждане комисията по териториално и селищно устройство на заседанието си от 15 април. Съветниците препоръчаха на администрацията да актуализират данните по ресори, запазени в заданието, съобразени с обстоятелствата към 2013 година.

По време на дебатите стана ясно, че е имало задание през 2008 година и ще се работи на негова основа. От комисията поискаха на следващото им заседание на 22 април да присъства главният архитект на общината Николай Младенов.
Надежда Пърлева, председател на комисията по ТСУ заяви, че градът има нужда от ОУП, като за изготвянето му в бюджета за тази година са заложени 45 000 лева. Пърлева припомни, че още на 31 януари 2006 година Общинския съвет е имал решение за изготвянето на документа.
В Закона за устройство на територията е записано, че „Общите устройствени планове определят преобладаващото предназначение и начин на устройство на отделните структурни части на териториите, обхванати от плана.” Специалистите коментират, че именно чрез тях местните власти определят политиката как да изглежда и се развива съответното населено място. В чл.104-107 от ЗУТ подборно е разписано какво представлява ОУП.

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.